Ανόρθωση γλουτών μετά από απώλεια βάρους

Υπάρχουν δύο μέθοδοι ανόρθωσης των γλουτών μετά απο μεγάλη απώλεια βάρους.

Η πιο δημοφιλής είναι η ανόρθωση με λίπος της ίδιας της ασθενούς και η δεύτερη με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Κάθε μια μέθοδος προσθέτει όγκο δίνοντας στις ασθενείς καλύτερα σχηματισμένους γλουτούς.

Ανόρθωση γλουτών με λίπος

Για πολλές γυναίκες η ανόρθωση των γλουτών με λίπος είναι ιδανική επέμβαση. Όταν η επέμβαση γίνεται με την μέθοδο αυτή δεν έχουμε πιθανότητες για απόρριψη από το σώμα. Χρησιμοποιούμε την τεχνική της λιποαναρρόφησης για να συλλέξουμε το λίπος και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας το τοποθετούμε στα σημεία των γλουτών που θέλουμε να ανορθώσουμε και να αυξήσουμε.

Παράλληλα αφαιρώντας το λίπος διαμορφώνουμε και το περίγραμμα του σώματος. Οι δύο επεμβάσεις γίνονται χωρίς τομές μέσα από οπές 1-2 mm. Και συνεπώς δεν αφήνουν σημάδια. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν παραμένει όλο το λίπος που μεταφέρουμε,αλλά το λίπος που θα παραμείνει είναι μόνιμο. Το πόσο λίπος θα παραμείνει εξαρτάται και ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Κάποιες φορές μπορεί να χρειασθεί επανάληψη για να επιτύχουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Ανόρθωση γλουτών με ενθέματα σιλικόνης

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι η δεύτερη επιλογή μας. Η επέμβαση γίνεται με μια μικρή τομή στην κορυφή των γλουτών και από εκεί δημιουργείται ο χώρος για να υποδεχθεί το ένθεμα και συνεπώς η τομή κρύβεται μέσα στην γλουτιαία πτυχή και είναι μη ορατή από τα σύγχρονα μαγιό.

Η επέμβαση γίνεται στο πλάνο subfascial. Χρειάζεστε περίπου μια εβδομάδα για να επιστρέψετε στην εργασία σας και 4-6 εβδομάδες για να γυρίσετε στο πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης θα πάρετε παυσίπονα, αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους και θα φορέσετε ένα ειδικό κορσέ για 6 εβδομάδες.