Λίφτινγκ του κάτω μέρους του σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους (Lower body lift)

Η επέμβαση αυτή έχει σαν σκοπό να αλλάξει την μορφή και το σχήμα του κάτω μισού του σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Αυτή λοιπόν η επέμβαση λέγεται και κυκλική κοιλιοπλαστική,ή λίφτινγκ του κάτω μισού του σώματος.

Έχει σκοπό να τεντώσει το χαλαρό δέρμα στα ισχία,στο κάτω μέρος της πλάτης και στα πλαινά τμήματα της κοιλιάς.

Φαντασθείτε ότι η αφαίρεση αυτή του χαλαρού δέρματος μπορεί να σας ξεκουράσει από 5-10 κιλά.

Ποια- ιός είναι υποψήφιος-α για την επέμβαση

Το κυκλικό λίφτινγκ του κάτω μέρους του σώματος μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε που έχει χαλαρό δέρμα γύρω από την κοιλιά και την πλάτη. Εάν έχετε χάσει πολλά κιλά μετά από δίαιτα ή χειρουργική του στομάχου για παχυσαρκία και έχετε καλή υγεία τότε είστε υποψήφιος-α για την επέμβαση.

Κατανοήστε την επέμβαση

Για να καταλάβετε την επέμβαση και τι να περιμένετε μετά από αυτή σταθείτε μπροστά σε ένα καθρέφτη και κοιτάξτε μπροστά. Μετά τραβήξτε το δέρμα της κοιλιάς σας προς τα πίσω με τα δύο χέρια από κάθε πλευρά και θα δείτε πώς θα είστε μετά την επέμβαση. Μετά πιάστε με το ένα χέρι το δέρμα μπροστά από την κοιλιά σας και με το άλλο χέρι το δέρμα στο ισχίο και τραβήξτε το προς τα πάνω. Αυτό θα σας δείξει πώς θα είναι το δέρμα σας στην περιοχή των μηρών. Τέλος γυρίστε πίσω και σηκώστε τους γλουτούς προς τα πάνω.
      

Μετά την επέμβαση

Η επέμβαση του λίφτινγκ του κάτω μέρους του σώματος διαρκεί περίπου 5 ώρες. Οι περισσότεροι-ες θα μείνουν ένα βράδυ στην κλινική. Πρόκειται για μια μεγάλη επέμβαση και θέλει σημαντικό χρόνο ανάρρωσης. Ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλλει από άτομο σε άτομο..Οι περισσότερες -οι θέλουν 2-3 εβδομάδες για να γυρίσουν στις εργασίες τους και περίπου 1 με ενάμισι μήνες για να αισθάνονται τελείως καλά. Χρειάζεται να φοράτε μια ειδική ζώνη για 6 εβδομάδες γύρω από την μέση σας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να έχετε κάποιον στο σπίτι να σας βοηθήσει τις πρώτες ημέρες. Μετά την επέμβαση θα σηκωθείτε και θα περπατήσετε αμέσως. Είναι ξεκάθαρο ότι για αφαιρέστε το χαλαρό δέρμα θα πρέπει να γίνουν τομές. Οι τομές αυτές επουλώνονται συνήθως καλά και αυτό εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του ίδιου του ατόμου. Κάθε άτομο που υποβάλλεται σε μια επέμβαση είτε βαριατρικής χειρουργικής είτε σε πλαστική αποκατάσταση μπορεί να υποστεί μόλυνση,αιμορραγία,η θρόμβωση αλλά είναι σπάνια και αντιμετωπίζονται.